Technické údaje

První patro, které se nachází 57 m nad zemí, představuje půdorysem čtverec o straně 70,69 m a ploše cca 4 200 m2. Celkem se zde může současně nacházet až 3 000 návštěvníků.
Druhé patro o straně 40,96 m a ploše 1 650 metrů čtverečních pojme současně asi 1 600 lidí. V tomto patře se rovněž nachází slavná restaurace "Le Jules Verne", která byla mimo jiné oceněna i v legendárním gurmánském průvodci Michelin. Říká se, že nejlepší výhled z Eiffelovy věže je právě z druhého patra.
Třetí patro se nachází 275 m nad zemí, a na ploše 350 čtverečních metrů se může současně nacházet asi 400 lidí. Přístup je sem možný pouze výtahem z druhého patra (schodiště je pro veřejnost uzavřeno).
Souhrnná data:
Stavitel - Gustave Eiffel & Cie
Inženýři - Maurice Koechlin, Émile Nouguier
Architekt - Stephen Sauvestre
Výstavba - 1887 - 1889 (konkrétně: 2 roky, 2 měsíce a 5 dnů)
Slavnostní otevření - 31. března 1889
Lokace - Champ de Mars, 75007 Paris
Souřadnice - 48° 51' 30" N 2° 17' 40" E
Celková výška (s anténou) - 324 metrů (rok 2000, údaje z roku 2005 hovoří o 325 m)
Výška podlahy 1. patra nad zemí - 57,63 metrů
Výška podlahy 1. patra nad mořem - 91,13 metrů
Výška podlahy 2. patra nad zemí - 115,73 metrů
Výška podlahy 2. patra nad mořem - 149,23 metrů
Výška podlahy 3. patra nad zemí - 276,13 metrů
Výška podlahy 3. patra nad mořem - 309,63 metrů
Celková hmotnost - 10 100 tun
Hmotnost působící na zemi - 4,5 kg / cm2
Konstrukce - 18 038 kovových částí a 2 500 000 nýtů